Saturday, 29 December 2012

PROJEKG2015 - PROGRAM USAHAWAN GIFFARINEAssalammualaikum & Salam Sejahtera,

Saya Abdul Rahman Lateh  dan saya kini menetap di Jengka Pahang. Salam perkenalan dari saya . Saya doakan agar anda berada dalam ketenangan , kebahagiaan , kejayaan , kesihatan yang baik dan sentiasa proaktif dalam semua tindakan.

Hari ini saya ingin memperkenalkan satu POTENSI PERNIAGAAN  yang telah diperkenalkan oleh sahabat saya En Hairuddin Abdullah. Ketika itu memang saya sedang mencari-mencari sebuah syarikat yang mempunyai potensi kejayaan dalam satu jangka masa panjang. Syarikat yang mempunyai “track record” yang baik , syarikat yang menyediakan pelbagai jenis produk untuk kegunaan diri dan harian , syarikat yang telah membuktikan melahirkan ramai usahawannya berpendapatan lumayan , syarikat yang mampu bersaing di persada antarabangsa

Pada mula perbualan di telefon oleh En Hairuddin , saya agak sinis kerana menganggap syarikat ini adalah syarikat yang biasa-biasa sahaja. Namun apabila saya lihat web promosi En Hairuddin yang saya terima hampir setiap hari melalui email , Dari situ saya  lihat produknya ,  harganya dan sebagai pemain MLM saya lihat pula antara harga dan PVnya. WOW ! Harga Rendah , PV Tinggi malah Produknya pula bertaraf antarabangsa.  Hati saya menjadi lebih tenang apabila melihat potensi perniagaan ini dan adakah ini satu PELUANG TERBAIK untuk saya memulakan kembali KERJAYA sebagai usahawan Network Marketing?
Apa yang lebih membuatkan saya begitu bersemangat , beliau tunjukkan gambar Tn Hj Wan Abd Rahman yang merupakan Presiden Giffarine Malaysia  yang beribu pejabat di Kota Bahru , Kelantan . Saya fikir ini satu peluang baik untuk saya dan rakan-rakan. Di tambah lagi katanya di Malaysia baru  sambut  Ulangtahun ke-2  dan baru ada 17 cawangan Giffarine ketika itu manakala kini telah ada 37 cawangan seluruh Malaysia termasuk Sabah/Sarawak dan ini bermakna POTENSI PASARAN untuk kita yang BERMULA hari ini PASTI amat besar dan luas. Jika kita mula tahun 2015 mungkin agak mencabar. 

Tidak di nafikan , salah satu faktor tuah kejayaan dalam perniagaan MLM, ini adalah menyertainya pada masa yang tepat seperti di awal-awal pergerakan sesebuah syarikat MLM. Giffarine bukan syarikat setahun dua tetapi telah berpengalaman selama 16 tahun dan  produk Giffarine pula telah berada di 33 buah Negara seluruh dunia apatah lagi Giffarine adalah antara 73 syarikat MLM Terbesar di Dunia.  Apabila  saya melihat pada tahun lepas Giffarine Berjaya mendapat jualan RM550 juta dan RM200 juta telah di agihkan untuk membayar BONUS kepada usahawan dan pengguna Giffarine. Ini pecahan pembahagian bonus yang amat lumayan.

Selepas saya call En Hairudin dan minta beliau poskan catalog, setelah saya belek  katalog , majalah dan pelan pemasarannya.  Hati saya menjadi tidak tenteram kerana merasakan ia sesuatu yang perlu saya CUBA kerana beberapa faktor yang saya lihat menjadi daya penarik.
1.        
S  Syarikat Giffarine Malaysia – Masih baru di Malaysia . Baru ada 37 buah Cawangan dan ramai rakan-rakan saya terutamanya yang bila sebut nama GIFFARINE tidak tahu kalau tahu pun GIFFARINE tetapi mereka tidak tahu potensinya. Jadi saya antara barisan orang yang TERAWAL dan pastinya mudah untuk meneroka pasaran.  PENTING UNTUK menyertai di peringkat awal kerana kelebihan  menyertai peringkat Awal Giffarine Malaysia adalah kerana syarikat Giffarine induk telah berusia 16 tahun. Syarikat Lama tetapi Peluang Baru di Malaysia. Pada 11 Disember 2012  telah menerima sijil penghargaan Industri Jualan Langsung 2012. Tahniah Giffarine .

2.       Kualiti Produk Yang Hebat – Apabila saya lihat produk dengan harganya yang murah , produk yang pelbagai hingga ke  set produk lelaki juga ada termasuk minuman dan makanan kesihatan saya menjadi begitu bersemangat dan teruja.  Produk Harga MURAH , Produk bertaraf Antarabangsa dan Produk mempunyai nilai PV yang tinggi. Ini membuatkan saya begitu yakin untuk memperkenalkan GIFFARINE kepada anda.  Apabila saya berikan katalog sahaja kepada rakan saya , mereka terus kata “WAH BANYAKNYA PRODUK” , wah harga murah , wah PV tinggi , wah ni semua orang guna .. Mereka sudah melihat POTENSINYA…

3.       Cawangan Di Urus HQ – Salah satu faKtor yang membuatkan saya sangat suka dengan Giffarine adalah kerana cawangan / stokis/centre di uruskan sendiri oleh HQ. Ini mungkin kerana  kos untuk membuka centre terlalu tinggi mencecah ratusan ribu. Tidak ramai terutama orang bumiputera yang berkemampuan. Jesteru dengan situasi ini ,  staf di centre dibayar gaji oleh syarikat dan terlatih.  Mereka boleh berikan tunjuk ajar , penerangan yang jelas tentang produk dan mereka tidak mempunyai kepentingan kepada pihak lain. Mereka bekerja untuk syarikat Giffarine dan yang  lebih baik , semua produk baik laku atau tidak PASTI akan ada di semua centre Giffarine.  I
.
NOTA : Ini peluang untuk anda jika tempat anda masih belum ada CENTRE . Anda dapatkan AHLI Seramai mungkin , kemudian apabila telah ada 200 ahli , syarikat akan timbangkan untuk membuka centre di tempat anda. Bayangkan 70% orang yang membeli di Centre tempat anda adalah ahli-ahli di bawah rangkaian anda.

4.        Menjadi Ahli pada harga yang rendah. Hanya RM35.00  boleh menjadi ahli dan saya fikir ramai orang yang berkemampuan untuk menjadi ahli Giffarine. Daripada mereka beli produk di pasaraya atau kedai lain yang tidak memberi pulangan imbuhan bonus kepada setiap produk yang dibelikan , di Giffarine , anda layak mendapat imbuhan bonus dari 10%-25% atas setiap pembelian peribadi anda.  Sudahlah dapat potongan harga sehingga 25% anda layak lagi dapat bonus 10%-25% berasas PV produk. Jika  PV produk itu 10PV anda akan dapat RM2.50 jika level bonus anda berada pada tahap 25%.

5.       Sistem Katalog yang cantik.  Apabila saya memegang catalog yang cantik dan tebal , saya menjadi begitu teruja untuk melihat didalamnya. Sejak  Giffarine ditubuhkan di Malaysia , kini telah terbit  11 Volume katalog  untuk rujukan dan panduan pengguna dan usahawan Giffarine. Dengan katalog memudahkan semua pengguna dan ahli membuat rujukan , membeli barang dan menjual produk.  Produk banyak sudah pasti memerlukan katalog untuk memudahkan ahli membuat jualan.

6.       Tabung Kepada Ahli Yang Aktif. Giffarine juga menyediakan satu bentuk insentif kepada ahli-ahlinya yang aktif dengan setiap bulan membuat pembelian 150PV. Antaranya seperti :

a.       Tabung Khairat Kematian
b.      Tabung Bencana Alam
c.       Tabung Kemalangan
d.      Tabung Pendidikan – Anak dapat keputusan peperiksaan cemerlang dan Masuk IPTA
e.      Tabung Kereta
f.        Tabung Pelancongan – 2 kali setahun

7.       Penganugerahan kepada ahli aktif .  Jika anda sebagai seorang ahli aktif dan usahawan aktif dan Berjaya mencapai pangkat di dalam syarikat , Giffarine akan memberi penghargaan dan  anugerah kepada anda dalam satu majlis yang begitu berprestij. Usaha anda di hargai . Selain itu anda juga akan diberikan latihan dan bimbingan keusahawan oleh syarikat dan barisan pemimpin yang berpengalaman agar anda mampu mencapai kejayaan bersama syarikat Giffarine.  Dengan adanya  Giffarine  Power System (GPS) – ia akan membuatkan setiap ahli yang menyertai Giffarine mampu mencipta kejayaan yang cemerlang.

8.       Giffarine mempunyai Kilang sendiri.  Salah satu kekuatan syarikat Giffarine ialah mempunyai Kilangnya tersendiri di Bangkok dengan nilai RM70 juta.  Daripada 800 orang pekerjanya , 300 orang pekerjanya adalah terdiri dari orang Islam untuk memenuhi piawaian dan standard status halal yang dikeluarkan oleh Majlis Agama Thailand MALAH salah seorang pegawai Majlis Agama Thailand di bayar gaji oleh Giffarine untuk memantau urusan pengeluaran produk. Giffarine Malaysia hanya memilih produk-produk yang bersuaian dengan Negara kita dan akan di pantau sendiri oleh Presiden Giffarine Malaysia iaitu Tn. Hj. Wan Abd Rahman.  R&D syarikat di lakukan di luar Negara seperti Paris , Switzealand , Jepun , Eropah dll yang di uruskan oleh Giffarine Laboratary

9.       Pengasas Giffarine iaitu Dr Nalinie adalah seorang Dr Pakar Kulit yang begitu menekankan dan menjaga kesihatan kulit dalaman dan luaran. Jika anda telah melihat gambarnya tentu anda akan  terkejut perbezaan kulit dan wajahnya di banding usianya  55 tahun. Jesteru itu , produk KOSMETIK yang dikeluarkan oleh Giffarine adalah yang bermutu tinggi dan bertaraf antarabangsa sehingga berjaya menempatkan produk ini di pasaraya Harrold London.  Dengan harga yang murah , kita mampu menggunakan produk yang bertaraf antarabangsa.

Saya fikir cukuplah 9 perkara di atas untuk saya kongsikan kenapa saya memilih Giffarine dan ingin menjemput anda untuk bersama-sama saya  membina empayar perniagaan Giffarine di Malaysia.  Kini  saya dibawah kumpulan PROJEKG-2015 yang telah diasaskan oleh En Hairuddin Abdullah pada 1 Januari 2012.Apa Itu PROJEKG-2015        

PROJEK G bermaksud  Program Jejak Komuniti Usahawan & Pengguna Giffarine. Inilah yang dimaksudkan impian saya dan En Hairuddin untuk membina sebuah Komuniti Usahawan dan Pengguna yang bersama-sama bersatu hati membangunkan potensi diri untuk mencipta kehidupan yang lebih baik dari sebelum ini.

PROJEKG lengkap dengan PRODUK( lebih 300 produk sedia di guna dan dipasarkan) , lengkap dengan SISTEM ( Giffarine Power System – GPS) , lengkap dengan Ilmu ( Sistem latihan dan bimbingan) dan MENTOR kejayaan untuk membimbing anda mencapai kejayaan.
Antara objektifnya ialah melahirkan Usahawan dan Pengguna yang berketerampilan dan mempunyai keupayaan hebat dari segi Minda , Emosi , Spiritual dan Fizikalnya dengan member  FOKUS kepada usaha MEMBANTU ORANG LAIN MENCAPAI IMPIAN MEREKA.

Sesuai dengan Motto Giffarine ; Gifts For Life : Mungkinkah ini adalah hadiah terbaik untuk kehidupan kita dalam membina sebuah kehidupan yang penuh dengan kebahagiaan , keberkatan dan kerahmatan.

2015 pula ialah

Melalui sistem pembangunan rangkaian Giffarine kita memerlukan 20 orang  usahawan dan pemimpin usahawan berada bersama rangkaian kita. Ini bermakna ( rujuk pelan pemasaran ) tugas PERTAMA kita ialah Melahirkan 20 orang usahawan di bawah rangkaian kita berpangkat GOLD STAR ( membuat 4500PV secara kumpulan sebulan) .  Setelah itu kita akan FOKUS kepada 15 orang dari GOLD STAR ini untuk kita bantu mereka dalam usaha melahirkan 20 orang Gold Star untuk membolehkan mereka menjadi PARADISE.  

Di Giffarine – untuk layak mencapai pangkat TERTINGGI – Kita mesti mempunyai 15 orang PARADISE dibawah kita.  Jesteru itu , sasaran saya untuk mencapai pangkat tertinggi ini adalah pada tahun 2015 iaitu 3 tahun dari sekarang.  Tahukah anda , pendapatan usahawan Giffarine berpangkat paling tinggi di Thailand berapa? Rata-rata mereka berpendapatan RM100,00.00 dan keatas . Kini lebih 60 orang usahawan Giffarine di Thailand berpendapatan RM100,000.00 sebulan.

Formula 2015 adalah satu Formula yang akan mengubah kehidupan anda kepada insan yang lebih BERSYUKUR atas nikmat rezekinya , insan yang akan banyak  menyumbang  dan membantu kepada masyarakat dan orang yang memerlukan , insan yang menjadi seorang insan yang membantu ORANG LAIN MENCAPAI IMPIAN MEREKA. 


MEMBANTU ORANG LAIN MENCAPAI IMPIAN MEREKA

Inilah TUGAS kita , berat , mencabar dan perlukan keteguhan dalam  istiqamah atau Persisten. Bermula membina IMPIAN kita , kita mesti membantu orang lain mencapai IMPIAN mereka , barulah IMPIAN kita akan TERCAPAI secara automatik. Itulah FALSAFAHNYA ..

AKHIR KALAM
Sekali lagi saya ingin menjemput anda  agar kita bersama-sama membina sebuah kumpulan yang kuat dan proaktif di Malaysia ini dan ANDA ADALAH PIONER untuk PROJEKG-2015.  Terpulang kepada anda untuk menyambutnya atau tidak.
Fikirkan Ini :
1.       Giffarine di Malaysia masih baru , peluang anda menaja seramai mungkin rakyat Malaysia menjadi ahli Giffarine di bawah rangkaian anda TERLALU LUAS dan BESAR. Jangan tunggu  2014 , 2015 .. waktu itu anda pasti sudah terlewat.  Bayangkan apabila 1000 produk berada di Malaysia kelak dan 50% pembeli di Centre Giffarine adalah ahli anda??  PERLU BERTINDAK SEKARANG …

2.       Semua orang  akan menggunakan produk yang disediakan di Giffarine. Apabila anda melihat katalognya , TIDAK SEORANG PUN boleh mengatakan SAYA TIDAK GUNAKAN SATU PUN PRODUK di GIFFARINE.  Semua orang ada rambut , semua orang ada muka , semua orang ada Ketiak – jadi semua orang mampu menjadi ahli Giffarine.


3.       Konsep GUNA BARANG DAPAT DUIT .. Kerja kita hanya menggunakan barang GIFFARINE lepas tu ajak kawan2 lain guna barang Giffarine seperti kita . ITU SAHAJA… Kelebihan guna barang di Giffarine ialah kita akan dapat Bonus Guna Barang.  Kalau anda tidak beli di Giffarine anda akan beli juga seperti syampo , losyen , deodoron , alat make up di tempat lain seperti pasaraya atau mini market. Adakah anda akan diberikan DISKAUN sehingga 25% , adakah anda akan diberikan pulangan BONUS sehingga 25% untuk setiap produk  yang anda beli. CONTOH
       
a) DIODORON ROLL ON – Pewangi Ketiak –
                                                               i.      Harga Jual – RM9.70
                                                             ii.      Harga Ahli – RM7.20
                              
                                    1.       PV – 6PV  - Jika anda 25% - maka 6PV x 25% - RM1.50

Anda akan dapat BALIK dari Giffarine – RM1.50 … Di tempat lain ada?
Anda lihat PV yang diberikan ? TINGGI BUKAN ?4.       TERAKHIR SEKALI :
a.       Saya sedang memulakan BISNES bersama GIFFARINE  sama seperti anda , kita sama level. Anda mungkin akan naik pangkat dahulu , atau nikmat bonus besar dahulu dari saya . Saya sertai Giffarine pada 2 Jan 2012

b.      Saya akan mulakan dengan 20 orang di level pertama saya dan di setiap jaringan saya , saya akan dapatkan 1 Orang  Giffaine Bisnes Consultant.  Mungkin anda  GBC itu dimana apabila saya mendapat prospek yang berdekatan di tempat anda , saya akan salurkan kepada anda untuk anda hubungi , taja dan bimbing mereka sehingga Berjaya. TAWARAN ini hanya untuk MEREKA YANG BERANI mengambil keputusan di peringkat AWAL SAHAJA..  Yang terhegeh-hegeh SAYA MINTA MAAF – Maaf sebut ayat ini kerana saya lihat inilah SIKAP kita , tunggu dan lihat .. tidak berani mencuba .. Bila  anda tidak BERANI MENCUBA – anda tidak ada pengalaman , tidak ada kemahiran dan tidak ada kenalan. .. ANDA PASTI tidak akan Berjaya dalam perniagaan MLM.  Orang yang BERJAYA dalam perniagaan MLM adalah orang yang BERANI dan PROAKTIF mencuba. Berjaya atau Gagal urusan Allah. Kita hanya berusaha..  Setiap usahawan MLM yang Berjaya mereka telah GAGAL banyak kali tetapi PENGALAMAN sebelum ini memudahkan untuk mereka membangunkan perniagaan BARU.  ..  Saya pernah BERJAYA dan GAGAL – Namun saya dapat rasakan sekarang Pengalaman dan  Ilmu dari kegagalan itu membuatkan saya tabah dan lebih berani dan yakin. Saya semakin  ramai kenalan akibat KEGAGALAN itu .. Perniagaan ini perlukan kita ramai kenalan atau network ….

c.       Kita akan PROMOSI  PROJEK-G-2015 . Antara beberapa faedahnya kepada mereka yang menyertai TEAM PROJEKG bersama saya , En Hairuddin dan Prof Madya Dr Main Rindam : Penasihat  Pembangunan Diri PROJEKG – akan memberikan  Khidmat MOTIVASI PERCUMA kepada anak-anak anda dan diri anda. Mereka juga akan menyediakan kelas-kelas internet marketing , Teknik Sistem Pemasaran Interpos dan pelbagai lagi termasuk aktiviti-aktiviti KOMUNITI.  NAMUN  andalah PENGGERAK UTAMANYA …


Saya hanya MELIHAT  apa yang MESTI saya buat hari ini , MERANCANG untuk hari esok ( walaupun belum pasti untuk saya lagi ) bukan memikirkan hal-hal hari kelmarin yang kita tidak mampu ubah apa-apa lagi.  Apa yang anda lakukan hari ini adalah POTENSI KEJAYAAN anda hari esok. KEJAYAAN tidak dicapai dalam masa satu hari , IA PERLUKAN SEBUAH PROSES YANG BERTERUSAN….  KOLONEL Sander , Thomas Edison – Tidak pernah PUTUS ASA dalam MENCUBA dan MENCUBA hingga bertemu  RAHSIA atau TUAH KEJAYAANNYA…

Mari kita BERGANDING BAHU untuk membina sebuah KOMUNITI USAHAWAN dan PENGGUNA dibawah PROJEKG2015…. PASTIKAN  2015 anda adalah tahun PALING GEMILANG… LIHAT MASA DEPAN ANDA , BERMULA dengan TINDAKAN HARI INI….
LANGKAH MENJADI AHLI GIFFARINE

1.       Yuran Keahlian – RM35.00
2.       Anda Bank In ke Akaun Maybank – ABDUL RAHMAN LATEH - 156208026825
3.       SMS ke 019 9065604 – PROJEKG_NAMA_ALAMAT_TARIKH_MASA
4.       Saya akan Hubungi Anda selepas itu dan  Kit Penyertaan Akan di poskan
5.       
       Anda SEDIAKAN RM200.00 – pilih produk untuk anda guna atau jadikan sample 
–     HUBUNGI  GIFFARINE BISNES CONSULTANT (GBC) anda untuk memilih produk
6.       Anda  cari seramai mungkin untuk dijadikan ahli di bawah anda dengan hanya RM35.00 sahaja..

INILAH KEBERANIAN SAYA UNTUK MEMPERTARUHKAN MASA DAN KREDIBILITI SAYA KEPADA ANDA


Sekian
ABDUL RAHMAN LATEH
GIFFARINE BISNES CONSULTANT
0199065604
No comments:

Post a Comment